مَڃٿمَُع ګآفێـههً بَڼاٿ
اهلآ وسسهلآ

سأكتبُ كل العباراتِ في ورقٍ مخطوط ْ
لأجعل منها أروع أكليل من الحروفِ والكلماتِ
والزهور والأنغامْ
وألحانِ الشكرِ والاحترامْ
لأقدمها لكِ تعبيراً عن شكري وإمتناني لدخولكـ منتدآنـآ ,,
تحياتنا/الاداره
لكـم خالص احترامي
مَڃٿمَُع ګآفێـههً بَڼاٿ
اهلآ وسسهلآ

سأكتبُ كل العباراتِ في ورقٍ مخطوط ْ
لأجعل منها أروع أكليل من الحروفِ والكلماتِ
والزهور والأنغامْ
وألحانِ الشكرِ والاحترامْ
لأقدمها لكِ تعبيراً عن شكري وإمتناني لدخولكـ منتدآنـآ ,,
تحياتنا/الاداره
لكـم خالص احترامي
مَڃٿمَُع ګآفێـههً بَڼاٿ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مَڃٿمَُع ګآفێـههً بَڼاٿ

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» مرحبا صبايا انا سلمى
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالجمعة مايو 29, 2015 9:00 am من طرف رنوم الشمري

» اهلين انا رنوم الشمري
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالجمعة مايو 29, 2015 7:50 am من طرف رنوم الشمري

» عقوبة تارك الصلاة الرجاء الدخول مهم جدا
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالسبت يونيو 14, 2014 4:34 pm من طرف بنت الجنوب

» ميت يحكي قصة في عالم آلموتى ..! من بديت اقرأها مآ قدرت أوقف .. قصة ماتخليك تخآف من الموت .
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالسبت يونيو 14, 2014 4:29 pm من طرف بنت الجنوب

» لا تقرأ الفاتحة بسرعة ... انظر لماذا‏‎
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالسبت يونيو 14, 2014 4:28 pm من طرف بنت الجنوب

» آنا على كرسسي الإعترآف
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالسبت مارس 01, 2014 7:23 am من طرف هُمِـ๛ أْلِمُحُپـہَ

» تبااادل اعلااني بسرررعة ^_^
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالجمعة يناير 24, 2014 12:21 am من طرف مايهزنى زمانى

» مدونتي ي عــآالمــي الخاص لايفهمـهـ إلا أنــااا....أنــآآ فقـــط
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالثلاثاء ديسمبر 24, 2013 10:59 pm من طرف آميرة الثلج

» رمزيات بلاك للبنات
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالثلاثاء ديسمبر 24, 2013 9:48 pm من طرف آميرة الثلج

» سسآعدوني
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالثلاثاء ديسمبر 24, 2013 3:57 pm من طرف بـﮯـيـشو

أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم

 

 طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
بيـَشوؤ عآشقهـ نـدوؤش
عضوة برونزية
عضوة برونزية
بيـَشوؤ عآشقهـ نـدوؤش


♣ مشارڪاتي » : 1918
♣ نقاطي » : 202447

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور    طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالإثنين يوليو 11, 2011 8:14 pm

بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى


2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض



3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا



4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين



5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه



6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]عمل [/url]الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]طالعه زى الخبز مكتومه



الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير



سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم


[size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size]
التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]عمل [/url][url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]طريقه [/url][url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]عمل [/url][url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  EbL80n01182331


نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  6yM8vn01182331


ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  W2gZRI01182332


نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  HOxo8Z01182332


بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق




[size=21]والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Kq91nK01182334


ونتبع [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]طريقه [/url]الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Jo8ud501170159



وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  7zjwog01170158


هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟

انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول [url=http://www.libyanyouths.com/vb/t32581.html]الكيكه [/url]ونوسطه جيدا ويكون هكذا




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  V6P3qh01182303



ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا




طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  9xLZmJ01182304


ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  DFoLCZ01182304


سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ۆړُﮃﯾھَہّ
عضوة ذهبية
عضوة ذهبية
ۆړُﮃﯾھَہّ


♣ مشارڪاتي » : 2595
♣ نقاطي » : 206156

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور    طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالإثنين يوليو 11, 2011 8:22 pm

مشـــكـــًًًــًًـورهـ
ويسعـــدنــي آولآ من رد علي الموضوعــك الحــلو زيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حلاتي بــ رغودتي
عضوة متميزة
عضوة متميزة
حلاتي بــ رغودتي


♣ مشارڪاتي » : 252
♣ نقاطي » : 185557

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور    طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالأربعاء أغسطس 24, 2011 8:34 am

يمــــــي يمـــــــــــــي رووووعـــــــه ان شاء اللهـ أأحـــــــأول اسويهـــــــا 👽
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
څورآفيـﮧ ||
• كبآر الشخصيات•
• كبآر الشخصيات•



♣ مشارڪاتي » : 2080
♣ نقاطي » : 2147676528

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور    طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالثلاثاء يناير 31, 2012 5:30 am

كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك
وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ظل طفلة عاشة وحيدة
الرتبة: • نـآئبة الآدآره •
الرتبة: • نـآئبة الآدآره •
ظل طفلة عاشة وحيدة


♣ مشارڪاتي » : 2444
♣ نقاطي » : 174269

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور    طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Emptyالإثنين يوليو 30, 2012 2:32 am

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور  Aln3esa-1256986612
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه حلا القهوه
» طريقه عمل ايس كريم الفراوله
» طريقه حلى سريع
» طريقه عمل الكبتشاينو
» طريقه عمل فطيره التفاح

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مَڃٿمَُع ګآفێـههً بَڼاٿ  :: | בـًَێـآٿڼّا ۉمَُڃٿَمََُعڼَـآ | :: » . . مََطَبـפֿـڪْ ♡-
انتقل الى: